A túszejtés és a túszok tömeges meggyilkolása a szíriai ellenzék fő taktikai módszerévé válik a szíriai polgárháborúban. Az ellenzéki és forradalmi erők nemzeti koalíciója vezetőségének tagja – Anisz Airut – elismeri, hogy a polgári lakosság tömeges „egzekúciójával” az ország keleti és északi részén a „félelem egyensúlyát” kívánják kialakítani al-Aszad rezsimjével. Bár Basar al-Aszad rendszerét soha senki sem vádolta túszejtéssel.

A legszörnyűségesebb hírek az utóbbi napokban Szíriai észak-keleti térségéből, a kurdok lakta vidékről érkeznek. Ott mintegy 450 túszt gyilkoltak meg, többek között 120 gyermeket. A többiek asszonyok és öregek voltak. Az extrémisták ellen kegyetlen és sikeres harcot folytató kurd honvédek családtagjait ejtették túszul.

Azok a módszerek, amelyekhez a szíriai iszlámista fegyveresek folyamodnak, vallási-etnikai tisztogatások alakját öltik. Arab tévécsatornák értesülései szerint az ország északi részén a Dzsebhat an-Nuszra és az Iszlám Állam csapatok modzsaheddinjei mintegy 400 alavitát fogtak el. Az asszonyokat, gyermekeket és öregeket a török határ irányába szállították. Az elfogott személyek között ott van az alavita közösség egyik vezetője, a 80 esztendős Badreddin Gazzal.

Felekezeti szempontból az alaviták nagyon közel állnak a síitákhoz. Basar al-Aszad szintén alavita. A 3 milliónyi szíriai, törökországi és libanoni alavitáknak túlnyomó többsége Szíriában él. Szíriában 2 millió kurd él, ami a lakosság 10%-t teszi ki.

Basar al-Aszad szíriai elnök tegnap Damaszkuszban bejelentette, hogy szó sem lehet arról, hogy politikai párbeszédet kezdjen az ellenzéki fegyveresekkel, azonkívül hangsúlyozta, hogy „vasököllel” kell csapást mérni a terroristákra. „Egyetlen józan belátású embernek sem jutna eszébe, hogy a terrorizmus ellen politikai eszközökkel lehet harcolni” – hangoztatta a szíriai elnök. Basar al-Aszad bejelentette, hogy néhány hónapon belül végezni lehetne a banditákkal.

A kormánycsapatok most valóban győzelemről győzelemre viszik a dolgot, és Szíriában el fog jönni a béke. Bár az al-Aszad által megnevezett határidő – néhány hónap – irreálisnak tűnik – mondta az Oroszország Hangjának nyilatkozva Vjacseszlav Mutuzov, az arab országokkal fenntartott barátság és üzleti együttműködés társaságának elnöke.

Azt hiszem, hogy most kimerülőben van a szíriai zsoldosoknak és a szíriai ellenzéknek a Nyugat által nyújtott támogatás. Hiszen a háború is a nyugati országok hatalmas anyagi támogatásának köszönhetően robbant ki. A támogatás gyengébbé válik, mert kimerülőben vannak a készletek. Oroszország, Kína és a BRICS többi tagországa az ENSZ Biztonsági Tanácsában nem engedi meg az Nyugatnak, hogy nyíltan beavatkozzon a polgárháborúba az ellenzék és a zsoldosok oldalán. Csakis ez fékezi meg ezeket az erőket. A szíriai belföldi erőviszonyok pedig a szíriai rezsim javára alakulnak.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 274 770 megtekintés

Videó: 47 433 568 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6775884

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh