Az Amerikán keresztülmenő adatforgalom 75 százalékát figyeli a szervezet.

Az NSA minden bizonnyal abban reménykedik, hogy a lehető leghamarabb elül a feje fölött a por - ezzel szemben minden nap kiderül valami, amit nagyon szerettek volna örökre titokban tartani. Míg a szervezet korábban azt állította, hogy az internetforgalomnak csupán az 1,6 százalékát érinti a megfigyelésük, addig a Wall Street Journal értesülései szerint valójában az Amerikán keresztülmenő forgalom 75 százalékát begyűjtik.

Ez ráadásul nem csak az amerikaiakat érinti, de minden olyan külföldit is, aki valamiért erre a hálózatra kerül az átmenő forgalomban. Az NSA az e-mailek mellett nem csak a metaadatokat ellenőrzi le, de a digitális telefonhívásokat is. A névtelen informátor szerint nem csak hébe-hóba figyelik a kommunikációt, hanem a lehető legszigorúbban követnek minden bitet.

Az NSA ehhez olyan szűrőket használ, amik minden kommunikációt azonosítanak, ami Amerikában kezdődik vagy végződik. Ez viszont nem csak a lehetséges külföldi terroristákat érinti, hanem minden egyes amerikai polgárt is. Szintén bonyolítja az ügyet, hogy az egyik ilyen megfigyelőprogram már jóval a 2001. szeptember 11-i támadások előtt működött.

Forrás: pcworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 097 465 megtekintés

Videó: 48 323 099 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923842

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh