Orosz diplomáciai források szerint a Damaszkusz külvárosában végrehajtott vegyi támadásért Szaúd-Arábia ügynökei a felelősek. A Liwa Al-Islam nevű csoport vezetője nem más, mint egy elismert szaúdi pap fia.

Egy orosz hírügynökség szerint az augusztusban Ghoutában történt, nagy nemzetközi felháborodást kiváltó, és az Egyesült Államokat majdnem egy újabb háborúba belesodró vegyi támadás mögött a szaúdi hírszerzés különleges, hasonló "fű alatt" végrehajtandó akciókra szakosodott egysége (Black Ops) áll.

A Liwa Al-Islam nevű csoport vezetője nem más, mint egy elismert szaúdi pap fia. A politikai elemzők szerint a szaúdiak azért vetették be a vegyi fegyvereket, hogy, rávegyék - a tömegpusztító fegyverekre ugró - Washingtont a szíriai intervencióra. Az amerikaiak és szövetségeseik valóban azt nyilatkozták, hogy a vegyi támadás túlment azon a határon, ami után már katonai csapás következik. Sokáig úgy állt a helyzet, hogy az amerikai gépek megindítják a támadást, de Putyin orosz elnök végül lecsillapította a kedélyeket és tárgyalóasztalhoz ültette a feleket.

Ralph Schoenman, amerikai szakértő szerint az ENSZ vegyifegyver-szakértői által talált bizonyítékok is alátámasztják, hogy a támadást nem konvencionális módon hajtották végre, és azért egy kis létszámú, profi csoport felel. Számára egyértelmű, hogy a szaúdi akció célja az volt, hogy okot szolgáltasson a nyugati beavatkozásra.

Forrás: ma.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 741 351 megtekintés

Videó: 48 947 845 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031126

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh