A kínai kormány azzal a céllal karolta fel az ökológiai civilizáció előrevitelét, hogy egy olyan gazdaságfejlődést katalizáljon, amely nem káros a környezetre és a társadalmi normákra nézve sem, jelentette ki hétfőn Kenya fővárosban Wu Xiaoqing kínai környezetvédelmi miniszterhelyettes.

„Kínában konszenzus alakult ki az ökológiai civilizációról és a zöld átalakulásról. A kormány olyan gazdaságnövekedés mellett tette le a voksát, amely zöld, átfogó és részlehajlás nélküli" – jelentette ki a Nairobiban megrendezett globális Dél-Dél expón.

Wu megjegyezte, hogy a Kínai Kommunista Párt 18. kongresszusán mérföldkőnek számító döntést hoztak a zöld átalakulás véghezviteléről, amely Kína és a világ számára is előnyös.

„Kína jövőbeni aspirációjának központi gondolata a zöld és átfogó gazdaságnövekedés felé történő elmozdulás. Kína lehet a katalizátora egy szén-dioxid-kibocsátástól mentes és virágzó bolygó megteremtésének" – fogalmazott Wu.

Arra sürgette a fejlődő országokat, hogy fogjanak össze, és osszák meg egymással a tudásukat, ezzel katalizálva az alacsony szén-dioxid-kibocsátású átmenetet.

Achim Steiner, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy Kína úgy alakította át a gazdaságfejlődését, hogy részévé tette az erőforrások hatékony kihasználását a termelésben és a termelési struktúrában.

Forrás: cri.cn

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 782 megtekintés

Videó: 48 316 617 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923104

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh