A szegénység elleni közös fellépésről egyeztetett Ferenc pápa és Jim Yong Kim, a Világbank elnöke - számolt be a gazdasági vezető a hétfői magánaudiencia témáiról.

Jim Yong Kim az újságíróknak elmondta, hogy az egyházfővel nem a globális gazdaságról, hanem erkölcsi kérdésekről tárgyaltak egymással, arról, hogy mit tehetnek közösen.

"Ha megtaláljuk az együttműködés módját, egy szociális mozgalmat kelthetnénk életre, mely felgyorsíthatná a szegénység felszámolása felé vezető utat" - fogalmazott a koreai származású Jim Yong King, aki spanyolul beszélt a pápával.

Hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa és a Világbank is az inkluzív növekedést szorgalmazza, amelynek a végső célja nem a pénz, hanem az emberek: "a pápával ugyanazt valljuk, nincsen növekedés, ha nem az emberekbe fektetünk be". Hozzátette, hogy a világméretű szegénység felszámolásáért végzett munkában a politikusok és a vallási vezetők részvétele ugyanolyan jelentős.

Jim Yong King a sajtónak elmondta, még azt is elárulta a pápának, hogy húsz évvel ezelőtt a Világbank ellen tüntetett, de "azóta a Világbank sokat változott".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 724 841 megtekintés

Videó: 48 934 743 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028792

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh