A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa is koncertet ad szombaton az Orgonák éjszakáján, amelyen országszerte több mint 100 programmal száznál is több helyszínen várja a szervező Filharmónia Magyarország az érdeklődőket.  

Templomok, terek és különleges helyszínek adnak otthon országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek, amelyre idén különleges hangszerpárosításokkal és látványos társművészeti programokkal is készülnek a szervezők - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.  

Az idei esemény fő programja lesz a vatikáni Sixtus-kápolna kórusának fellépése Budapesten, a Szent István-bazilikában - hangsúlyozta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója az M1 adásában,  hozzátéve: Ferenc pápa kórusát Josep Solé Coll orgonista kíséri, vezényel Marcos Pavan. A pandémia óta először lépnek fel külföldön, az orgonák éjszakája mellett csütörtök este a szegedi Dómban, pénteken a pécsi Bazilikában adnak koncertet - tette hozzá.    

Kecskeméten öt templomban lesznek rendezvények, Szegeden szabadtéri programokkal készülnek, a Reök-palota előtti téren még az Orgonák éjszakája nevű fagylaltkelyhet is meg lehet kóstolni.  

Egy mozgó orgona Dél-Dunántúl strandjain utazik keresztül a Balatonboglári kilátóig. Pécsen egyebek mellett Magtár Látogatóközpontban lesznek programok, a Színház téren pedig virtuális orgonát próbálhatnak ki a gyerekek. A Kodály Központban egyebek mellett új orgonát avatnak, zárásként pedig fényfestéssel kísért orgonakoncerttel várják az érdeklődőket - sorolta a programokat az ügyvezető.    

Mint mondta, ebben az évben is sokan csatlakoztak saját programokkal az orgonák éjszakájához: Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken, de még Németországban is készülnek eseményekkel.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 381 653 megtekintés

Videó: 45 456 791 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6383093

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh