Többek közt a Royal Bank of Scotland (RBS), a Deutsche Bank és a JPMorgan Chase is több száz millió eurót fizethet – értesült a Reuters.

Az említetteken kívül a Credit Agricole, a Societe Generale és a HSBC is eurómilliós nagyságrendű büntetésre számíthat az európai bankközi ajánlati kamatláb, az Euribor összehangolt befolyásolása miatt.

Az Euribor a kontinens számos bankjának egymás közötti átlagos hitelfelvételi kamatait összesíti, s a legfontosabb irányadó rátának számít az európai pénzpiacon.

Az Európai Unió versenyhatóságaként is működő Európai Bizottság már két éve razziázott több nagybanknál is, a fülest a Barclays-tól kapták, amely így elkerülte a büntetést.

Az EU a versenyszabályok megsértése miatt a globális bevétel legfeljebb 10 százalékára büntethet vállalatokat – emlékeztet a Reuters. Az ügyhöz közel álló források szerint jelen esetben ennél jóval enyhébb bírságra számíthatnak a pénzintézetek, de mivel a legkisebbnek is 16 milliárd euró a teljes éves árbevétele, ezért még egy 1 százalékos büntetés is százmilliókat jelent.

Forrás: napi.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 816 098 megtekintés

Videó: 28 126 159 megtekintés

Látogatók

Összesen5171395

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh