A perui hatóságok beperelték a Greenpeace természetvédő szervezetet, miután hétfőn a zöld aktivisták a híres prekolumbián mű kolibrija mellé a megújuló energiahordozók használatára buzdító hatalmas szöveget terítettek ki.

A perui kulturális tárca mély felháborodását fejezte ki a Greenpeace akciójával szemben, amelyet a Világörökség részének nyilvánított Nazca-vonalak "előzetesen kitervelt megrongálásának" titulált a minisztérium szóvivője.

"A zöldek akciója a peruiak arculcsapása, és komoly károkat okozott a műemlék területén. A felelősök ellen eljárást indítottunk, őket már keresik a hatóságok" - áll a dél-amerikai ország nyilatkozatában, amelyet az Associated Press publikált.

A Greenpeace aktivistái még hétfőn hatoltak be a műemlék területére, hogy a klímaváltozás megelőzésére, valamit a megújuló energiaforrások felhasználására buzdító feliratot helyezzenek el az ikonikus Nazca-kolibiri mellett.

A hatóságok arra is felhívták a figyelmet, hogy a Nazca-vonalak területére engedély nélkül belépni, illetve azok környékét "felelőtlen módon veszélyeztetni" szigorúan tilos. A minisztérium munkatársai azt is elmondták, hogy az I. és a VII. századból származó hatalmas rajzokat csak speciális cipőben lehet megközelíteni, tekintettel azok rendkívül sérülékeny voltára.

A Greenpeace egyébként az akcióról készített fényképek tanúsága szerint sárga textilből vagy nejlonból készült betűkből rakta ki üzenetét, amely közvetlenül nem érintkezett a rajzokkal.

Forrás: latimoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 731 159 megtekintés

Videó: 48 938 622 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029562

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh