Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a brit kormány kommunikációs figyelőszolgálata (GCHQ) nagy mennyiségben lopta el mobiltelefonok titkosító kulcsát - derült ki Edward Snowden, az NSA egykori munkatársa által nyilvánosságra hozott újabb információkból, amelyeket a The Intercept közölt.

A portál csütörtökön 2010-ből származó dokumentumokra hivatkozva arról írt, hogy az NSA és az elsősorban elektronikus hírszerzési feladatokat ellátó GCHQ a kártyákat gyártó Gemalto nevű holland vállalatot vette célba, hogy megszerezze a kulcsokat. A SIM-kártyák feltörésével lehetővé vált számukra, hogy észrevétlenül megfigyeljék a felhasználók kommunikációját.

A Gemalto - amely évente mintegy kétmilliárd SIM-kártyát gyárt - rendkívüli aggodalmának adott hangot a hírek hallatán. Paul Beverly, a cég egyik vezetője a The Interceptnek azt mondta, a jelenleg az legfontosabb, hogy felfedjék, miként történhetett a támadás, és megakadályozzák, hogy ismét előforduljon. A GCHQ szóvivője az üggyel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a szolgálat nem kommentálja a tevékenységével kapcsolatos híreket. Az NSA nem reagált.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 684 megtekintés

Videó: 47 971 191 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887819

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh