A Morgan Stanley elvi megállapodást kötött az amerikai igazságügyi hatóságokkal az ellene jelzálogfedezetű értékpapírok valótlan minősítése és értékesítése miatt indított vizsgálat lezárásáról: az amerikai befektetési bankcsoport 2,6 milliárd dollárt fizet, hogy elkerülje a bírósági eljárást.

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége szerdán közölte, hogy a bírság miatt 2,8 milliárd dollárral megemeli a jogi kiadásokhoz kapcsolódó céltartalékait, ami 2,7 milliárd dollárral, részvényenként 1,35 dollárral csökkenti tavalyi eredményét.

A Morgan Stanley tavaly 6,2 milliárd dolláros nyereséget ért el, részvényenként 2,96 dollárt, rendszeres tevékenységéből.

Ezzel még nem ért véget a hat legnagyobb amerikai befektetési bank közül a legkisebb Morgan Stanley vesszőfutása: egyfelől még pontosítani kell az elvi megállapodás bizonyos feltételeit, másfelől a kormánnyal kötött alku nem terjed ki a bajba jutott jelzáloghitelesek megsegítésére.

A 2008-as pénzügyi világválság kirobbanásához vezető szabálytalan tevékenységük miatt megvádolt legnagyobb amerikai bankok a kormánnyal kötött megállapodások eredményeként eddig összesen mintegy 130 milliárd dollárt fizettek ki bírság és kártérítési kötelezettség gyanánt, illetve egyéb jogi költségként. Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter a múlt héten 90 napos határidőt adott az ügyben eljáró szövetségi ügyészeknek annak eldöntésére, hogy vádat tudnak-e emelni konkrét személyek ellen a 2008-as válságban játszott szerepük miatt.

Forrás: napi.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 704 529 megtekintés

Videó: 34 768 292 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5654441

Jelenleg az oldalon

14
Online

Interreg CE1013 REFREsh