Amerika célja Oroszország meggyengítése, és ezért próbál meg bábállamot csinálni mind Szíriából mind pedig Ukrajnából – mondta Szíria elnöke a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.

Asszad szerint a Nyugatnak nincs elképzelése arról, hogy milyen politikai rendezés legyen Szíriában. Egyszerűen csak meg akarja buktatni a jelenlegi kormányt. Oroszország a múltban is ellensúlyozta a nyugati hatást és most is ezt teheti – hangsúlyozta Szíria államfője. Elmondta: híve annak, hogy Moszkva növelje a katonai befolyását a Földközi tenger keleti medencéjében. Konkrétan a tartuszi kikötőről van szó. Ezt még a Szovjetunió fejlesztette ki és valaha a szovjet flotta fontos támaszpontja volt. Amióta a polgárháború megkezdődött Szíriában az orosz katonák hazamentek. Most viszont újra felmerült az orosz támaszpont megnyitása. Ezúttal már nemcsak flottatámaszpontról van szó hanem komplett katonai bázisról. Szíria kormánya jelenleg elkeseredett harcot vív az Iszlám állam csapataival.

Asszad szerint a nyugati koalició légicsapásai nem igazán hatékonyak, és nem alkalmasak arra, hogy megbuktassák az Iszlám államot. Szíria elnöke úgy véli: az USA, Nagy Britannia és Franciaország nem is akarja igazán az Iszlám állam bukását. Ehelyett ezzel ijesztgeti a térség államait. Asszad megerősítette: nincs párbeszéd az USA és Szíria között. Korábban az amerikai CBS televíziónak Asszad szíriai elnök úgy nyilatkozott: kész a dialógusra Washingtonnal. John Kerry amerikai külügyminiszter nemrég úgy nyilatkozott: előbb vagy utóbb, de tárgyalnunk kell Szíriával.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 904 406 megtekintés

Videó: 49 074 679 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055673

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh