Megerősítette a La Repubblica című olasz napilap pénteken azokat a brit sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Líbiából az olasz partokra irányuló emberkereskedelmet az etiópiai Ermias Ghermay irányítja, akit az olasz terrorizmusellenes hatóságok régóta megfigyelés alatt tartanak.

A Sky News hírcsatorna egyik brit tudósítója nevezte meg a földközi-tengeri emberkereskedelmet irányító férfit és állampolgárságát olasz rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A La Repubblica közölte Ermias Ghermay fantomképét. Az olasz napilap arra emlékeztetett, hogy a szicíliai Palermo maffiaellenes nyomozóigazgatósága (DIA) azonosította elsőként a nemzetközi emberkereskedő szervezet vezetőjét. A 2013 októberében a dél-olasz Lampedusa szigeténél történt hajószerencsétlenséget követően, amelyben 366 bevándorló veszett a tengerbe, az olasz hatóságok több mint 30 ezer telefonbeszélgetést hallgattak le az Olaszország területén tartózkodó és hatósági megfigyelés alatt levő emberkereskedők és az Afrikában maradt "főnökeik" között. Az arab nyelvű beszélgetések vezettek Ermias Ghermayhoz, aki olasz feltételezések szerint Líbiából irányítja az illegális bevándorlást. Elfogása jelenleg lehetetlen a líbiai hatóságokkal való együttműködés hiánya miatt. A Lampedusánál elsüllyedt hajót kormányzó és épségben partot ért három emberkereskedőt 2014-ben az olasz hatóságok Szicíliában letartóztatták.

A lehallgatott telefonbeszélgetésekben Ermas Ghermay "csekély veszteségnek" nevezte a Lampedusánál a tengerbe veszett emberek életét.

A La Repubblica emlékeztetett: a DIA hasonló módszerrel, vagyis több tízezer lehallgatott telefonbeszélgetéssel azonosította és találta meg a Cosa Nostra szicíliai maffia tagjait és vezetőit is.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 060 696 megtekintés

Videó: 48 279 843 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918604

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh