Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint Macedóniára nehezedik a teher, amivel a bevándorlás teljes leállítása fog járni. Erőszakos jeleneteknek leszünk szemtanúi a balkáni országokban, de a külügyminiszter szerint ez az egyetlen lehetséges út az illegális bevándorlás leállítására.

Ausztria nemsokára lezárja határait a bevándorlók előtt; Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a macedóniai Nova TV-nek nyilatkozva kijelentette, hogy abban a pillanatban, ahogy elfogadják a 37000 emberre vonatkozó kvótát, Macedónia le kell állítsa a migránsáradatot. “Ausztria egyike annak a három országnak – Németország és Svédország mellett -, melyek a menekültek többségét befogadják. A mi döntéseink következményekkel járnak a balkáni útvonal összes országára nézve.” A külügyminiszter elmondta, hogy jelenleg a balkáni országok azért mentesülnek az erőteljesebb fellépés kellemetlenségei alól, mert ez a három ország befogadja a bevándorlókat, és hajlandóak arra, hogy érkezésük után állapítsák meg a menedékjog megadásának indokoltságát. Ha ez a három ország leáll a bevándorlók korlátlan befogadásával, Macedónia erőt kell felmutasson, ellenkező esetben a Balkán-félsziget egyetlen nagy menekülttáborrá válik.

Ausztria ennek jegyében rendőri és katonai erőket küld, melyek Macedónia fennhatósága alatt fognak részt venni az ország határainak megvédésében.

Kurz az elmúlt egy hét folyamán végiglátogatta a fő migrációs útvonal mentén elhelyezkedő balkáni országokat, vezetőikkel egyeztetést folytatott az osztrák határ lezárására tett előkészületekről. A külügyminiszter januárban kedvezőtlen fejleménynek nevezte, hogy az Európai Unió megállapodott Törökországgal a migrációs válság kezeléséről: szerinte ezzel az EU Ankara kezébe adja Európa határainak őrizetét, és kiszolgáltatottá válik egy külső hatalommal szemben. Kurz akkor kijelentette, hogy az Európai Unió vezetői amiatt nem akarják lezárni a schengeni övezet külső határait a menekültek előtt, mert irtóznak annak gondolatától, hogy az EU határain véres összecsapások kezdődjenek, melynek során az európai hatóságok lesznek az emberi jogokat sértő agresszorként feltüntetve.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 233 megtekintés

Videó: 48 912 794 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024698

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh