Oroszország olyan új interkontinentális ballisztikus rakétákat fejleszt ki, amelyeknél külön figyelmet fordítanak arra, hogy képesek legyenek áthatolni az amerikai rakétapajzson - mondta a TASZSZ állami hírügynökség által kedden közölt nyilatkozatában az orosz stratégiai rakétaerők parancsnoka.

Szergej Karakajev vezérezredes hangsúlyozta, hogy Moszkva a jelenlegi és a jövőbeni rakétapajzson áthatolni képes eszközeinek tökéletesítésén dolgozik. Indoklásként rámutatott, hogy az Egyesült Államok nem mondott le a rakétavédelem fejlesztéséről, beleértve a rendszer elemeinek Európába telepítéséről sem.

A parancsnok szerint interkontinentális rakéták áthatoló képességét egyebek között a gyorsulási fázis lerövidítésével, új típusú, nehezen kiszámítható röppályájú robbanótöltetekkel és új eszközökkel lehet fejleszteni. Elmondta, hogy az Európába telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszer jelentette fenyegetés nem csökkenti kritikus mértékben a folyamatos fejlesztés alatt álló orosz hadászati rakétaerők harcképességét.

A tábornok szerint 2021 végére a stratégiai rakétaerők mintegy felét már Jarsz típusú (NATO-jelzése: RS-27 Mod 2) rendszerek adják majd. Karakajev úgy nyilatkozott, hogy Oroszország nem tervezi új, jelentősebb rakétakísérleti telepek létesítését, de mobil teszteszközök alkalmazását nem zárta ki.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 717 586 megtekintés

Videó: 27 200 892 megtekintés

Látogatók

Összesen5105756

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh