Angela Merkel német kancellár feladja régi szlogenjét, amit a migrációs válság kapcsán oly gyakran hangoztatott: “meg tudjuk csinálni”. Saját bevallása szerint ő ezt tartalommal akarta megtölteni, de végül jelentés nélküli, üres frázissá vált.

A német kancellár korábban a “meg tudjuk csinálni “(Wir schaffen das) kifejezést gyakran hangoztatta, és ez alatt azt értette, hogy Németország be tud engedni több millió menekültet és mindegyiküknek új életet is tud adni anélkül, hogy ez az országot megterhelné. Mint utóbb kiderült, a kancellár túlbecsülte az ország képességeit, a választók többségének hozzáállása pedig egyáltalán nem foglalkoztatta.

Merkel a WirtschaftsWoche lapnak adott interjú során azt mondta, ma már eltúlzottnak tekinti korábbi kijelentését, miszerint “meg tudjuk csinálni”, emiatt a jövőben nem is nagyon fog ilyet mondani.

“Bármennyire is ragaszkodok hozzá jelszóként, ez sokkal inkább egy üres frázissá vált.” – mondta. Merkel elmondása szerint a közvélemény-kutatásokból kiderült, hogy a németek nem értik ennek a jelentését, ha pedig megértik, akkor elutasítják.

Egy német politikai szakértő, Alexander Rahr szerint Angela Merkel sorsa már teljes mértékben a török államfő, Recep Tayyip Erdogan kezében van. Ha Erdogan ragaszkodik az Európai Unióval kötött migrációs egyezményhez, és lezárja Törökország európai határait, akkor Merkel még megmenekülhet, hiszen a választóknak úgy tudja majd eladni magát, mint aki diplomáciai erőfeszítésekkel megvédte Európát. Minden más esetben azonban Merkel bukása várható, ami legkésőbb a 2017-es választásokon be fog következni.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 634 636 megtekintés

Videó: 48 831 544 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7010464

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh