Egy nyugállományú amerikai ezredes szerint Európa nem ad elég határozott választ az orosz hadsereg gyors ütemű modernizálására, emiatt nem is áll készen egy esetleges konfliktusra.

Philip Breedlove, az amerikai légierő négycsillagos tábornoka, aki korábban a NATO európai erőinek főparancsnoka volt, azt mondta, hogy az oroszok bármikor megszállhatják Európát, a felszabadító amerikai csapatok pedig nem tudnak elég gyorsan megérkezni a kontinensre. Elmondása szerint, ha a harmadik világháború holnap kirobbanna, Európát azonnal lerohanná az orosz hadsereg, mielőtt még az amerikai erősítés megérkezne.

Breedlove azzal ostorozta a NATO-országokat, hogy nem készültek fel eléggé egy Oroszországgal való esetleges konfrontációra, és miközben Moszkva modernizálta a flottát és a légierőt, “a Nyugat teljes mértékben védtelen maradt Oroszország következő generációs hiperszonikus fegyvereivel szemben”.

Breedlove szerint ma már idejétmúlt az az elképzelés, miszerint egy háború esetén az amerikaiak átkelhetnek az Atlanti-óceánon, hogy európai országok segítségére siessenek, hiszen Oroszország ma már képes arra, hogy lezárja Európát az Atlanti-óceán felől. A tábornok szerint ezáltal a NATO alapkoncepciója vált működésképtelenné, hiszen a nyugati katonai szövetség arra alapozott, hogy az Atlanti-óceánon akadálytalanul mozoghatnak a szövetséges országok erői.

Hetekkel ezelőtt Sir Richard Barrons volt brit vezérkari főnök pedig arra figyelmeztetett, hogy a NATO-országok vezetői ma nincsenek is tisztában azzal, milyen katonai képességek kellenének ahhoz, hogy az atlanti szövetséget egy újabb világháború esetén ne tudja egyszerűen kettévágni egy külső hatalom.

Mindkét baljós gondolatmenet abba a következtetésbe torkollott, hogy a NATO-országoknak fokoznia kell a védelmi költségvetést, és amerikai fegyvereket kell vegyenek, hogy ezáltal meg tudják védeni magukat Oroszországgal szemben.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 144 643 megtekintés

Videó: 38 410 555 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5886620

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh