Az orosz titkosszolgálat (FSZB) és a helyi terrorelhárítás egységei körülvettek egy házat Dagesztán fővárosában, Mahacskalában. Tűzharc alakult ki, melynek során minden dzsihádharcost megöltek. A holttestek azonosítása során derült ki, hogy maga az emír is elesett a harc során.

Rusztám Aszildarov személyesen az Iszlám Állam fejének tette le a hűségesküt. Cserébe Abu Bakr al-Bagdadi kinevezte őt az Iszlám Állam kaukázusi emírjének. Korábban Dagesztán emírje volt a 35 éves Rusztam Aszildarov, aki Abu Mohammad al-Kvadarinak nevezte magát.

Az orosz hatóságok 5 millió rubeles (23 millió forint) vérdíjat tűztek ki az emír fejére. Valószínűleg így kaphatták az információt, mely az iszlamista vezér halálához vezetett. Az FSZB közzétette a listát azokról a terrorakciókról, melyeket a most megölt emír irányított. 2013-ban Volgográdban (a második világháború idején a város neve Sztálingrád volt) hajtottak végre terrorakciót. 34 ember meghalt és sokan megsebesültek. 2012-ben Dagesztánban kettős pokolgépes merénylet követelt 14 emberéletet. Az autókban elrejtett bombák ezenkívül 120 embert sebesítettek meg. 2010-ben újévkor két öngyilkos nő próbált meg merényletet végrehajtani Moszkvában a Vörös téren, de ezt az akciót a terrorelhárítás meghiúsította. Az elmúlt években a dzsihádharcosok aktivitása csökkent Oroszországban, mert sokan közülük Szíriába és Irakba mentek, hogy ott harcoljanak az Iszlám Államért.

Forrás: globoport.hu / rt.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 194 megtekintés

Videó: 48 912 717 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024674

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh