Megengedhetetlennek minősítette a Homsz tartománybeli szíriai légitámaszpontra mért amerikai légicsapásokat Vlagyimir Putyin orosz és Haszan Róháni iráni elnök, akik Szíria elleni amerikai "agressziót" és a nemzetközi jog megsértését emlegették vasárnapi telefonbeszélgetésük során.

A Kreml közleménye szerint az iráni részről kezdeményezett eszmecserén a két vezető a szíriai helyzetet, egyebek között a pénteki amerikai légitámadást vitatta meg. Putyin és Róháni sürgette, hogy folytassanak le elfogulatlan vizsgálatot keddi, Idlíb tartománybeli vegyifegyver-incidens ügyében.   

A felek megvitatták a Róháni március végi moszkvai látogatása idején elért megállapodások végrehajtását, különös tekintettel a terrorellenes együttműködésre. Putyin és Róháni a dokumentum szerint kifejezte készségét ennek elmélyítésére a közel-keleti stabilitás és biztonság érdekében.    

Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament felsőháza külügyi bizottságának elnöke cinikusnak nevezte Washingtonnak azt a döntését, hogy nem hozza nyilvánosságra és nem osztja meg Moszkvával, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsával azokat a bizonyítékokat, amelyek alátámasztanák Bassár el-Aszad szíriai elnök részességét a vegyifegyver-támadásban. Koszacsov Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet erre vonatkozó bejelentésére reagált.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 381 953 megtekintés

Videó: 45 456 914 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6383134

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh