Nem sokkal azután, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában Rex Tillerson amerikai külügyminiszter határozottan elítélte Észak-Koreát, a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer újabb rakétát próbált ki.

A közepes hatótávolságú rakéta szinte azonnal lezuhant – állapították meg az amerikai kém műholdak. A szándék viszont világos: Kim Dzsongun folytatja fegyverkezési politikáját annak ellenére, hogy egyetlen igazi szövetségese, Kína is mind több szankciót alkalmaz ellene. Rex Tillerson szerint Kínán a sor, hogy rávegye szövetségesét arra, hogy változtasson háborús politikáján. Twitter üzenetében erre utalt Donald Trump is, amint hírt kapott az újabb észak-koreai rakétakísérletről. Észak-Korea tiszteletlenül viselkedett Kínával és annak nagyrabecsült elnökével szemben! Ez rossz! – írta az USA elnöke. Akivel kapcsolatban azt írja az amerikai sajtó, hogy kicsit sok a közelében a tábornok és kevés a tapasztalt diplomata. Pedig Észak-Korea elsősorban diplomáciai probléma és nem katonai!

Ugyanezt hangsúlyozta Vang Ji kínai külügyminiszter New Yorkban. Szerinte csakis a párbeszéd lehetne a megoldás. Észak-Korea közvetlen tárgyalásokat akar az USA-val, de Washington ezt következetesen elutasítja. Bár Tillerson tett egy olyan kijelentést az amerikai közszolgálati rádióban, hogy lehetséges ilyen közvetlen tárgyalás, de nem sokkal később már úgy nyilatkozott, hogy Észak-Korea jelenti jelenleg a legnagyobb kihívást a világbéke ellen és mielőbb lépni kell, mielőtt késő lesz. Moszkva határozottan elítélte a háborús fenyegetést Washington részéről. Gennaggyij Gatilov külügyminiszter-helyettes szerint csakis tárgyalások útján lehet rendezni a problémát. A gondot csak azt jelenti, hogy az ifjú diktátor, Kim Dzsongun kizárólag Trump elnökkel kíván tárgyalni, neki viszont esze ágában sincs, hogy szóbaálljon Észak-Korea urával, aki rendszeresen atomháborúval fenyegeti meg az egész világot.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 846 452 megtekintés

Videó: 49 024 613 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7044465

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh