Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről.

A Fehér Házban tartott aláírási ünnepségen Trump elnök hangsúlyozta: "ma levesszük a rövid pórázról az amerikai energiatermelést, és megnyitjuk az utat az energetikai iparban megteremtendő több ezernyi, jól fizetett munkahely előtt is".    

A rendelet, amely főként a sarkvidéki területeken lévő olaj- és gázkincs kiaknázását bátorítja, egyúttal utasítja Rick Perry energiaügyi minisztert általában a tengeri olaj-, és gázkitermelés eddigi szabályozásának felülvizsgálatára. Ezzel a döntésével az elnök lényegében elődje, a demokrata párti Barack Obama politikáját semmisíti meg. Obama ugyanis, környezetvédelmi okokra hivatkozva, megakadályozta a sarkvidéki területeken az olajkitermelést.    

Trump elnök egyúttal felkérte Ryan Zinke belügyminisztert is, hogy készíttessen átfogó hatástanulmányokat az Egyesült Államok valamennyi partmenti vidékének energetikai feltérképezésére. Ez lényegében a Mexikói-öböl, az Atlanti-óceán, az Alaszka melletti és a Jeges-tenger peremtengereként ismert Csukcs-tenger, valamint a szintén a Jeges-tenger részét képező Beaufort-tenger olaj-, és gázkincsének feltérképezését jelenti.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 319 megtekintés

Videó: 47 974 823 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888095

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh