Az utóbbi évek legnagyobb komlói beruházásának minősülő napelem gyártó üzem ünnepélyes alapkő-letételére április 14-én került sor, de ahogy tegnapi hírünkben (mely itt olvasható: Kattintson ide... , az alapkő-letételről itt olvashatnak: Kattintson ide... ) megírtuk az építkezés nem áll „túl jól".

Vajon ennek mi oka lehet?

A tegnap a napi.hu-n megjelent cikk ("Uniós pályázatokat vizsgálnak az adónyomozók" Kattintson ide... ) és az index.hu-n megjelent hír ("Hogyan síbolunk el milliárdokat?" Kattintson ide... ) után felvetődik a kérdés, itt mi történik a háttérben?

„A 2007-ben indult uniós ciklusban eddig több mint 58 ezer pályázat érkezett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, a megítélt támogatás pedig 4473 milliárd forint volt - ebből 1683 milliárd forintot fizettek ki. …érkeznek persze bejelentések a lakosságtól vagy akár önkormányzatoktól is. Utóbbira az a jellemző, hogy adott térségbe elkezdenek bejelentkezni a cégek, mert ott a támogatási intenzitás jóval magasabb - ám a cég mögött nem tapasztalható gazdasági tevékenység.”

Ugye itt nem erről van szó? Persze a kérdés költői, de ha a táblán szereplő 399 457 947,- Ft eltűnik, azt valakinek vissza kell fizetni. És az is a mi adónkból fog menni…

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 200 817 megtekintés

Videó: 38 452 560 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5889901

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh