Egyelőre csak közvetett bizonyítékokkal támasztotta alá az orosz küldött tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén a vádjait a NATO országokkal szemben. A fő adukat még nem játszották ki, de már ebből is botrány lett az ENSZ BT ülésén. A történteket a nyugati sajtóban erősen titkolják.

Vitalij Csurkin, Oroszország ENSZ nagykövete energikusan vádolta a nyugati államokat: "amit tesznek, az megengedhetetlen! Ez a gyakorlat aláássa a stabilitást a Közel-Keleten." Az ENSZ nagykövet vádjaiban elhangzott, hogy több bizonyíték is rendelkezésre áll arról, hogy Líbiában és más országokban rögtönzött kiképzőbázisokon zsoldosokat képeznek ki a szíriai vezetés ellen. Az alapvető kiképzés után pedig azonnal szállítják őket a Szíriával szomszédos országokba, hogy onnan bejutva Szíriába kormány elleni akciókat hajtsanak végre.

Az ENSZ nagykövet arra is kitért, hogy mindezt úgy teszi a NATO (a NATO egyes országai), hogy az általa finanszírozott Átmeneti Tanács Líbiának mindössze 15 százalékát felügyeli. A Biztonsági Tanács asztalára egyelőre csak a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott Stratfor levelet és más hasonló közvetett bizonyítékot tették le, de mint az mondta, egyéb, más forrásból származó közvetlen bizonyíték is rendelkezésre áll, de azt csak később hozzák nyilvánosságra. (A tárgyalások függvényében).

A Nyugat Damaszkuszt hibáztatja a harcokban elesett áldozatok miatt. Asszad elnök már többször kijelentette, nem lázadókkal, hanem külföldi zsoldosokkal harcolnak. Az ország már NATO támadás alatt áll.

Vitalij Csurkin egyértelműen kijelentette: Nagy-Britannia, Franciaország, az USA, Törökország, Katar és Szaúd-Arábia áll a forradalomnak hazudott támadás mögött. Ezeknek az országoknak azonnal be kell fejezni a harcot egy szuverén állam legitim kormánya ellen.

Eközben amerikai szenátorok megfenyegették Oroszországot, hogy ha nem állítja le a fegyverszállítást Szíriának, és nem hátrál ki az arab állam mögül, akkor megakadályozzák, hogy Afganisztán 317 millió dollár értékben orosz helikoptereket vásároljon. Ez a meghátrálás helyett inkább már csak olaj a tűzre. Afganisztánnak különben sincs módja amerikai helikoptereket venni, több okból sem. Először azért, mert nincs meg hozzá a szerviz lehetőség, másodszor azért, mert a pilóták átképzésére nincs pénz, harmadszor azért, mert csak az orosz helikopterek bírják az afganisztáni terepet. De ez ebben a történetben már teljesen mellékes.

Oroszország nagyon határozottan áll ki Szíria mellett, és a nagykövet viselkedéséből felmérhető, nem fogja hagyni, hogy újra kitúrja a Nyugat egy szövetséges államból. Putyin megválasztásával láthatóan változik a hangsúly...

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4061183

Jelenleg az oldalon

15
Online