A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításának és végrehajtásának konzultáción és széles társadalmi együttműködésen kell alapulnia - hangsúlyozta a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb elemei közé tartozik az ivartalanítási program folytatása, amelyre tavaly 100 millió forintot fordított a kormány.  

Ezen kívül fontos fellépni a szaporítókkal szemben, akik a jogszabályokat és előírásokat be nem tartva, megfelelő tudás és a szükséges engedélyek nélkül szaporítják az állatokat - mondta Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője.  

A program fontos eleme, hogy a felelős állattartást már az iskolásokkal meg kell ismertetni - hangsúlyozta. A gyepmesteri telepek működését a program részeként felül kell vizsgálni - fűzte hozzá.  

Emlékeztetett: a kormány 2013-ban programot indított annak érdekében, hogy minden négy hónaposnál idősebb kutyát egyedi jelöléssel lássanak el az azonosíthatóság érdekében.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition