Ingyenesen utazhatnak a védekezésben résztvevő szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók a MÁV-csoport - a vasút, a HÉV és a Volánbusz - járatain is, de a jogosultságot igazolni kell - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a kedvezmény a személyazonosság igazolására alkalmas okmány és a munkáltató által kiállított igazolás felmutatásával vehető igénybe.  

Közölték azt is, az újonnan kedvezményezettek kezelési költség nélkül visszaválthatják a decemberre már megvásárolt bérleteiket. A közlekedési társaságoknál a dolgozó helyközi bérletek visszatérítésére vonatkozó igényt december 23-ig kell benyújtani.  

A MÁV applikáción megváltott bérletek esetében az utasok elektronikus úton - az utas nevét és a bérletszámot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre megküldve - nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik.  

Minden egyéb formában megvásárolt bérlet visszatérítését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül lehet intézni.  

A Volánbusz esetében a bérletjegyek visszaváltására - a vásárlás módjától függetlenül - csak a pénztárakban van lehetőség. A bérlet tulajdonosának be kell mutatnia a díjmentességre jogosító igazolását is.  

A pénztárakban lehet benyújtani az online megváltott és kinyomtatott bérletekre vonatkozó visszaváltási igényeket is - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition