Gyorsabban és hatékonyabban tájékozódhatnak az úton lévők a közlekedési eseményekről az Útinform megújult weboldalán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a folyamatosan frissülő, közlekedési információkat nyújtó szolgáltatást ezentúl egy új, felhasználóbarát, korszerű felületen érhetik el az érdeklődők. A honlap a már ismert funkciókon túl új lehetőségekkel is bővült, az aktuális korlátozásokról szóló hanganyagok mostantól egy gombnyomással meghallgathatók mobilon, és a térképes információk megjelenítése is változott.  

A közlemény szerint figyelembe vették a felhasználói szokásokat és véleményeket is, és ezek alapján a fejlesztés fókuszába a mobilra optimalizált megjelenés, valamint a szöveges hírek azonnali elérhetősége került. Az utinform.hu honlapra látogatók a főoldalon szöveges és térképes formában egyaránt könnyedén, gyorsan tájékozódhatnak az aktualitásokról, és akár konkrét településre vagy autópályára, illetve útra szűkítve is kereshetnek információkat - írták.  

A megújult weboldal térképén átláthatóbban jelennek meg a részletes és hivatkozható információk a határátkelőkről, a gyorsforgalmi utak mentén található pihenőparkolókról, a kompokról és a pontonhidakról, valamint a 32 ezer kilométernyi országos közúthálózat útjai mentén kihelyezett webkamerák képeiről is - írta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition