Új paradicsomfajta termesztése kezdődött Magyarországon, a különleges sötétlila színű termés a következő hónapokban már forgalomba is kerül - közölte a Syngenta kedden az MTI-vel.

A svájci központú agrárvállalat által nemesített Yoom paradicsomot a Trivega Kft. orosházi és forráskúti kertészete termeszti, várhatóan 300 ezer csomagot juttat belőle az üzletekbe. A vásárlók különleges színéről ismerhetik föl a Yoom fajtát, amelyet édes-savanyú íze is egyedivé tesz a paradicsomok között - írták.  

A közlemény szerint a Syngenta hagyományos nemesítési eljárásokkal állította elő az újfajta paradicsomot, amellyel számos nemzetközi elismerést nyert. A Yoom Magyarországon kívül 20 államban kapható, a termés szinte mindenütt helyi gazdálkodóktól kerül a boltokba - közölték.  

A Syngenta 90 országban 28 ezer munkavállalót foglalkoztat, tulajdonosa a kínai Chemchina. Globális árbevétele 2019-ben meghaladta a 13,6 milliárd dollárt - olvasható a vállalat honlapján. Magyarországi cége a nyilvános cégadatok szerint több mint 55 milliárd forint árbevétellel zárt tavaly előtt, túlnyomórészt belföldi értékesítésekből. Az adózott eredmény megközelítette a 800 millió forintot.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition