Az eredetileg megjelölt határidőnél két héttel tovább, június 28-áig lehet benyújtani az egyedi kérelmeket a falusi kisboltok támogatására a Magyar Falu Program keretében - tájékoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-t.

Gyopáros Alpár közölte: a program negyedik pilléreként meghirdetett 48 milliárd forintos pályázat a kétezer lélekszám alatti településeken működő kisboltok fejlesztését és a korábban bezárt egységek újranyitását segíti.  

A támogatást infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra lehet felhasználni.  

A falusi kisboltok az alapvető élelmiszerek árusítása mellett postai szolgáltatások biztosításával, vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazásával és közösségi terek üzemeltetésével is foglalkozhatnak. A gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy szövetkezetek a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül adhatják be igényléseiket - olvasható a közleményben.  

A falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet megtalálható a kormányzati portálon és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, ahol a kérelmek beadásához segítséget nyújtó útmutató és egy gyakori kérdéseket tartalmazó összefoglaló is elérhető - írta a kormánybiztos.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition