Magyarország faunájának, környezeti körülményeinek megvédéséhez a lehető legszélesebb társadalmi egyetértést kell megteremteni, a kormány ezért online környezetvédelmi felmérést indított, amely a jövőnket és társadalmunkat leginkább meghatározó zöld kérdéseket tartalmazza - mondta Nagy István agrárminiszter hétfő reggel, az állatok világnapján az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: fontos tudni az emberek véleményét, mert így lehet olyan jogszabályi környezetet, pályázati lehetőségeket létrehozni, amelyek leginkább alkalmasak a siker eléréséhez.  

A miniszter szerint szemléletváltásra van szükség, arra, hogy "az emberek ne azt kérdezzék hogy mit kell tenni másoknak, hanem hogy mit kell tenni nekik a teremtett világunk megőrzéséért".  

A "Magyarország zöld úton jár!" címmel indított 12 kérdésből álló kérdőívet a zold.kormany.hu oldalon november végéig lehet kitölteni. A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítése és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők - hangzott el a műsorban.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition