Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január 18-ig, azaz kedden 16 óráig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékét, amelyek politikai hirdetést terveznek közzétenni az április 3-ára kitűzött országgyűlési választást, valamint a szintén az arra a napra kiírt népszavazást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Az ÁSZ a közleményben felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési választást, illetve a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.  

Az ÁSZ ezek alapján január 18-án, kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.  

Hozzátették: az érintett sajtóorgánumok az április 3-ára kitűzött országgyűlési választáshoz kapcsolódó árjegyzéküket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a népszavazás tekintetében pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre juttathatják el.  

Az Állami Számvevőszék postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket.  

A számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a "Választások" menüpont alatt lesz megtekinthető. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.  

Felhívták a figyelmet arra: a szavazás napját követő 15 napon belül, azaz április 19-én 16 óráig a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban.  

A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi majd.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition