Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat, a központi költségvetésről szóló törvény - a múlt évhez hasonlóan - 2022-ben is ötmilliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásához - közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: a program 2011 óta működik, a támogatási keret azóta az ötszörösére emelkedett.  

Felidézték, hogy tavaly 2351 önkormányzat nyújtott be érvényes támogatási igényt, így 180-190 ezer család kaphatott a téli tüzelőjéhez segítséget. A támogatásra idén is pályázni kell, ennek részleteit a Belügyminisztérium honlapján elérhető pályázati kiírás tartalmazza.  

A pályázati rendszer követi a tűzifa árában bekövetkezett változásokat, így a fajlagos támogatást megemelték mind a kemény lombos, mind a lágy lombos fafajta esetében - írták.  

A pályázatokat az önkormányzatok zárt információs rendszerén keresztül kell beadni legkésőbb 2022. augusztus 31-ig.  

A benyújtott pályázatokról a belügyminiszter legkésőbb 2022. szeptember 30-ig dönt a rendelkezésre álló előirányzat erejéig. A tűzifa, valamint a szén szállításából - ideértve a rászorulókhoz való eljuttatást is - származó költségek a nyertes önkormányzatot terhelik.  

Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2023. február 15-éig osztják ki, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb 2023. március 31-éig történhet meg - írták.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition