Újabb kitelepítéseket rendeltek a vulkánkitörés miatt La Palma szigetén, ezúttal 416 embernek kellett elhagynia otthonát - közölték a spanyol hatóságok csütörtökön.

Az evakuálást még előző éjjel rendelték el Tazacorte és Los Llanos de Aridane települések egyes részein, miután a két lávafolyam egyesült és irányt változtatott. A döntést elővigyázatosságból hozták meg, de még bíznak abban, hogy végül a forró olvadék nem éri el ezeket a területeket.  

Az újabb kitelepítésekkel meghaladja a 7500-at azok száma, akiket a természeti katasztrófa miatt az elmúlt egy hónap során evakuáltak.  

Az Európai Unió Kopernikusz elnevezésű Föld-megfigyelési programjának legfrissebb műholdas mérései szerint a Cumbre Vieja vulkán kitörése nyomán a láva 866 hektárnyi területet borított be és 2185 épületet semmisített meg.  

A spanyol földrajzi intézet (IGN) múlt éjjel több mint ötven földrengést mért a tűzhányó déli oldalán, a legerősebb 4,3-as volt a Richter-skálán és 37 kilométeres mélységben következett be, így károkat a felszínen nem okozott.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition