Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 6-7-én kerül sor.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Az EMN során begyűjtött megfigyelési adatokat 2017 óta egy online felületen várjuk, mely az alábbi linken érhető el ide kattintva . Kérjük, lehetőleg ezt használja mindenki! Ennek használata egyszerű, csak a szokásos adatokat kell kitölteni, végül a "Küldés" gombra kattintani. A felület okostelefonon is tökéletesen működik, akár terepen is kitölthető, körülbelül egy percet vesz igénybe.

Időpont: október 6. 7.00 - 15.00

1. helyszín: Csertő - Halastó.
Program: Terepi kirándulás - madármegfigyelés - madárgyűrűzési bemutató
További információ: Wágner László (30/377-3412)

2. helyszín: Sumony - Halastavak (Madárvonulás-kutató Állomás).
Program: Terepi kirándulás - madármegfigyelés - madárgyűrűzési bemutató  
További információ: Bank László (20/334-4608)

Időpont: október 7. 7.00 - 15.00
Helyszín: Sumony - Halastavak (Madárvonulás-kutató Állomás).
További információ: Bank László (20/334-4608)

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el hozzánk észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

Forrás: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 895 275 megtekintés

Videó: 49 067 261 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054941

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh