Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a német FAKT AG egymilliárd eurós (313,7 milliárd forint) beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában – jelentette tegnapi hírében az MTI.

Ez a hír is azt jelzi, hogy a magyar mezőgazdaság már nem a magyar nemzetet szolgálja. Egy hónappal ezelőtt írtunk arról itt, hogy mi magyar emberek országunkban a drágább és a szakemberek szerint silányabb külföldi terméket vehetjük általában boltjainkban, ugyanakkor az értékesebb, jobb minőségű magyar mezőgazdasági termékeket a külföldiek fogyasztják, - áttételesen úgy is fogalmazhatunk - exportáljuk az egészségünket, a megélhetésünket.

AZ MTI tegnapi híre szerint az ország harmadik legnagyobb külföldi beruházására fog sor kerülni a nyugati határszélen, 330 hektáron.

Német befektető a magyar mezőgazdasági terményekre spekulálva – és hát tudjuk, hogy ez a világon az egyik legjobb befektetés még most is – építi fel a kertészeti termelési és zöldség-gyümölcs feldolgozó vállalatát, több kiszolgáló egységgel együtt.

A magyar nemzet biztos, hogy ez mellett nem tenné le a garast. A mi vezetőink miért nem képesek arra, hogy magyar terméket mi magunk értékesítsük a világban, mi magunk miért nem tudjuk feldolgozni, mert köztudott, hogy a feldolgozott terméknél csapódik le a legnagyobb haszon.

Bár lelki füleinkkel halljuk a statisztikákat, magyarázatokat, de minden értelmes ember belátja, hogy ez egy újabb kizsákmányolása, gyarmatosítása országunknak. Sajnos sok szakemberünk külföldön hajtja a hasznot a külföldinek, mert ugyanazért a munkáért valóban sokszorosát kapja. Ezeknek az embereknek a többsége már soha nem akar visszajönni országunkba – és valahol meg is érti az ember, mert mindenkinek egy élete van.

Ugyanakkor, ha tisztességes vezetése lenne az országnak, már akkor is le kellene mondania az ország vezetéséről, ha egyetlen egy ember is azért hagyja el az országot, mert itt nem találja meg a tisztességes megélhetés feltételeit, boldogulását.

Persze az államon belül jogalkotással foglakozó emberek úgy állítják be nekünk, hogy itt minden nagyon szép és minden nagyon jó, ami a szabályozásokat illeti. Ha valaki jobban elmélyül benne akkor rájön, hogy az állam már régen túlburjánzott és a nemzet vérét szívja. Aki még emlékszik az tudja, hogy az államot mi a nemzet hoztuk létre, hogy a nemzetet szolgálja, mi a nemzet fizetjük meg a munkáját, mi a nemzet tagjai adunk javainkból, hogy fent álljon, de aki az államon belül nem a nemzetet szolgálja, annak az államban nincs helye.

Sajnos az államban belül ilyen emberek már nagyon sokan vannak, és ezt érezhetjük mindennapjaink bizonytalanságában…

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 921 megtekintés

Videó: 47 975 918 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888163

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh