Személyesen zajló tartós élelmiszergyűjtést szervez idén karácsonykor a rászorulók megsegítése érdekében a Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország Kft.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország idén is elindította az Adni Öröm! akciót. A karácsonyi gyűjtés keretében a vásárlók adománykártyával és tartós élelmiszerrel is támogathatják a rászoruló családokat. Most személyes élelmiszergyűjtés indul, hogy minél többen részesülhessünk az adakozás öröméből.

Az Adni Öröm! néven ismert karácsonyi gyűjtőakcióval már 24 éve igyekszik könnyíteni a nehéz sorsú embertársaink mindennapjain a két szervezet. Az akció keretében idén december 1-je és 21-e között az üzletlánc 146 áruházában, illetve a SPAR online shopjában már megvásárolhatók adománykártyák.

Az így összegyűlt felajánlásokból a szeretetszolgálat élelmiszereket vásárol és csomagokat állít össze, amelyeket a nehéz sorsú családokhoz még karácsony előtt eljuttat.

A karácsonyt megelőző szűk egy héten át, december 16-21. között személyesen is leadhatják adományaikat a vásárlók a Szeretetszolgálat munkatársainak a Dél-dunántúli régióban 19 üzletben Barcstól Pécsig, Siklóstól Szántódig.

- Tapasztalataink szerint az élelmiszergyűjtő kampányok nem csupán az összegyűjtött adományok mennyiségében és azok „jó helyre” való eljuttatásában nyernek értelmet. Legfőbb erejük abban van, hogy embertől emberig tartó kapcsolatokra, egymással való találkozásokra adnak lehetőséget, ahol belenézhetünk egymás szemébe és megszólíthatjuk egymást, legyen akár egy kilogramm liszt vagy egy elkészített élelmiszercsomag ürügy. Ha szerencsénk van, kicsit beszélgetünk is. Az arctalan tömegből így jön létre egy szolidáris, egymás iránt felelős közösség. 

Ezért is tartjuk meg idén is az Adni öröm! kampány során a tartós élelmiszer adománygyűjtésünket, mert személyesen is ki szeretnénk fejezni hálánkat és megbecsülésünket az adományozók felé. Hiszen nélkülük számos család számára telnének nehezebb körülmények között az ünnepek és a mindennapok. – számolt be az akció hátteréről Jónás Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió regionális ügyvezetője.

– A gyűjtés során természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a járványügyi szabályok betartására, hisz ez önkénteseink, munkatársaink és a vásárlók közös érdeke. – tette hozzá az ügyvezető.

A 25. Adni Öröm! akcióban résztvevő SPAR és INTERSPAR áruházak listája megtalálható a adniorom.hu weboldalon. Aki a személyes adományok mellett az online adományokat választaná, az a SPAR online shopon keresztül is támogathatja a kezdeményezést: spar.hu/onlineshop

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 463 megtekintés

Videó: 48 288 737 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919685

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh