Tizenharmadszorra választották meg 2022-ben a Pannon Borrégió borválogatottját, azt a huszonöt bort, amelyek a következő évben a Top25 kitüntető címet és matricát viselhetik.

Pécs, Villány, Szekszárd és Tolna borvidékek ötven pincészete és 150 nevezett bora versengett a rangos elismerésért, a borokat június 11-én Mecseknádasdon kóstolhatja meg a borkedvelő közönség egy egyedülálló borkóstoló kereten belül.

A Pannon Borrégió és a  Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete, valamint a Mecseknádasd Open Kft., együttműködésben a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazinnal idén is Mecseknádasdon rendezte meg május 11-én a borválasztást, ahol a régió borászaiból, borkereskedőiből, bormarketing szakemberekből és borszakírókból álló 16 fős zsűri értékelte a borokat. A 25 kiválasztott közé idén 11 szekszárdi, 8 villányi, 3 pécsi, 2 pannon és 1 tolnai bor került be.

Hamarosan, június 11-én, szombaton a mecseknádasdi Magtárban szervezik meg a régiós top borok bemutatóját és az ünnepélyes díjátadást. Ez az esemény nyitott, erre a szervezők várják a borkedvelők érkezését is. A délután 15 órakor kezdődő és 20 óráig tartó sétálókóstolón mind a 25 bor kóstolható lesz és mind a 20 nyertes borászat képviselője jelen lesz, így alkalom nyílik elbeszélgetni a készítőkkel is.

Előzetes jegyigénylés: 4900 Ft/fő áron a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a +36 30 591 3347 telefonszámon lehetséges. Helyszíni jegyár: 5900 Ft/fő.

Mecseknádasd könnyen megközelíthető távolsági busszal Pécs (Pécsvárad) és Szekszárd (Bonyhád) felől is. Ajánlott a Jókai u. buszmegállóban leszállni. További részletek: menetrendek.hu

Autóval érkezők számára parkolási lehetőség biztosított az épület (és a Magtár emellett lévő egykori püspöki kastély) előtt. Viszont borfogyasztás után nem érdemes autóba ülni! Mecseknádasdon könnyen szállást lehet foglalni bármelyik falusi vendég-, apartmanházban vagy panzióban: Mecseknádasd szálláshelyek

Forrás: MECSEKNÁDASD OPEN

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 604 megtekintés

Videó: 47 973 944 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888013

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh