Álmosan kezdődött a reggel. Vártam a buszt, közben rádiót hallgattam, egy hírre azonban az imént említett fáradság hirtelen elillant. Íme, a hír: Az ENSZ szerint ugyanis gyerek- és nőellenesek a kórházak elé kihelyezett életmentő szerkezetek. Hiába köszönheti évente több tucatnyi újszülött az életét a berendezéseknek, az ENSZ szerint azok nem befolyásolják a csecsemőgyilkosságokat.

Bár én férfi vagyok, szülni nem fogok, és szülő sem vagyok még, de egyszer eljön az idő, amikor egy apró jövevény megváltoztatja az életem. A hír hallatán az ember, a leendő szülő, apa előjött onnan bentről. Egy apró gyermek nem tehet két ember felelőtlenségéről, (arról sem ha esetleg nem hat a fogamzásgátló, vagy esetleg az óvszerrel probléma adódna). Úgy gondolom, hogy joga van egy csecsemőnek az élethez. Hirtelen nem is értem az ENSZ felvetését. Miért lenne nő, és gyermek ellenes?

Egy gyakorló anyukát kérdeztem a témáról:

„Nem értek egyet ezeknek a szerkezeteknek a betiltásával. A csecsemő gyilkosságok elsősorban szerintem a visszamaradott, decentralizált helyeken fordul elő. Szerintem szükség van az inkubátorokra, ha csak tíz gyereket ment meg, akkor is életet ment.”

A nőt, az anyukát védik ezek a berendezések a hazánkban jelenlévő családon belüli erőszak ellen, ezen a módon anonim maradhat az anyuka, s arra kell gondolni, hogy egy jó családba kerül a gyermek.

A problémát közelítsük meg hazánk szemszögéből.

A probléma oka lehet a munkanélküliség, a vaskalapos szülők, a társadalmi megkülönböztetés. Nagyon sok kismama fél attól, hogy otthon mit szólnak a szülők a gyermek érkezéséhez (hangsúlyozom, hogy a nem tervezett terhességről beszélünk), s eltitkolja várandósságát. Jó esetben megfelelő körülmények közt hozza világra gyermekét az anyuka, s lemond róla. Van azonban egy réteg, aki/akik nem kórházban, hanem valahol olyan helyen hozza világra… de ebbe ne is gondoljunk bele…

Viszont ők az a réteg, akik a kórházak elé kihelyezett inkubátorokat veszik igénybe, jobb esetben. Örülnünk kell, hogy nem egy szemetesben, egy konténerben, zsákban, pöcegödörben végzi. Örülnünk kell annak, hogy az édesanya a gyermek élete mellett dönt. És én itt buzdítanám arra a leendő kismamákat, hogy az élet mellett döntsenek.

„Mikor megszületik egy várva várt gyermek,

az élet dolgai értelmet nyernek.

Anyaszív, apaszív dobban meg egy párban,

új fénnyel ragyognak a világra hárman.” (Csanádi Imre)

Ki is a gyermek és nő ellenes, kedves ENSZ?

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 736 727 megtekintés

Videó: 48 943 931 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030368

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh