Csaknem 420 kiállító mutatkozik be a Szentlőrinci Gazdanapokon, Magyarország harmadik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 10. és 12. között 25. alkalommal rendeznek meg a baranyai városban - jelentették be a szervezők csütörtökön, Pécsen.

Pohl Marietta, a szervezési feladatokat ellátó Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón közölte: az idei jubileumi vásár a szakma és a látogatók számára egyaránt vonzó lesz. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes vertikumát reprezentálják, illetve a helyi termékeket is népszerűsítik - mondta. Hozzátette, hogy ebben az évben a Horvát Köztársaság immár partnerországi minőségben képviselteti magát az eseményen, csaknem 50 kiállítóval.   

A kiállítók többsége az idén is gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás, mellettük őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a vásár több tízezer négyzetméteres területén.   

A további programokra térve Pohl Marietta ismertette: a rendezvényen a helyi termékekről és a precíziós gazdálkodásról szóló konferenciát, állattenyésztési fórumot és a baranyai mezőgazdasági szakközépiskolák számára vetélkedőt tartanak. A Nemzeti Vágta előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát is akkor rendezik meg.   

Győrvári Márk, az alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a digitális vásárok korában is nő a gazdaságilag fejlett országokban az expók kiállítási területe.   

Pohl Marietta az MTI érdeklődésére elmondta, rendezvényükre idén is legalább 25 ezer látogatót várnak. Jelezte azt is, hogy a jubileum alkalmából a vásár területén 25 kínai császárfa csemetét ültetnek, amely a "hagyományos" lombos fákhoz képest négyszeres mennyiségű légköri szén-dioxidot képes megkötni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 805 megtekintés

Videó: 47 971 419 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887833

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh