Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportpark Komlón. A kispályás focira és kézilabdára is alkalmas játékteret novembertől használhatják a városlakók.

A napokban adták át a munkaterületet a kivitelezőnek a Komló szilvási városrészében fekvő KRESZ Park peremén. Az elmúlt évek során tudatos munkával, több lépcsőben szabadtéri sportközponttá fejlesztett területen egy korszerű és biztonságos, rekortánborítású sportpálya építése kezdődött meg, amit kispályás focira, kézilabdára és kosárlabdára is használni lehet. A tervek szerint október végére el is fog készülni.

A pályát az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködésben építi, a szükséges források 70%-át az MLSZ a társaságiadó-felajánlásokból biztosítja. A teljes költségvetés 44,5 millió forint, amelyből így csak 11,7-et kell a városnak állnia. A létesítmény játéktere 20x40 méteres lesz, amelyen 1-1 méterrel minden irányban túlnyúlik a rekortán. A pálya körül pedig palánk, labdafogó háló és térkövezett járda is épül. Ez minden tekintetben szabványos megoldás, így a pálya nem csak szabadidős sportolásra lesz alkalmas, hanem hivatalos versenyeket is lehet rajta rendezni.

„A pályát minden komlóinak építjük, azért, hogy az emberek ugyanúgy szeressék és használják, mint a KRESZ Park már elkészült részeit. Kerítéssel és zárható kapuval fogjuk védeni a rongálások ellen, de gondoskodunk arról, hogy aki sportolni szeretne, az hozzáférjen” – foglalta össze Polics József polgármester. „A pályát a terveink szerint a sportközpont fogja üzemeltetni, így ők koordinálják majd, hogy mikor ki használhatja. Így az MLSZ hivatalos versenyei és a kikapcsolódásként játszó baráti társaságok is megférnek egymás mellett” – tette hozzá.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 068 871 megtekintés

Videó: 48 295 825 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920266

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh