Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert támogatást a komlói önkormányzat. A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Tovább folytatódik a sportváros-program Komlón. Az elmúlt években számos, szabadtéri sportolásra alkalmas létesítményt épített az önkormányzat az edzőparktól a futópályáig. Ezek egytől egyig ingyenesek és bárki használhatja őket, így egyre több komlói találhat már a lakóhelye közvetlen közelében valamilyen testmozgási lehetőséget.

A kínálat jövőre tovább bővül: nyert az önkormányzat pályázata a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjában. Ennek köszönhetően 22x42 méteres, rekortánborítású sportpálya épülhet a körtvélyesi városrészben. A közel 50 millió forintos költségvetés 70%-át állja a szövetség, az önerőt a város biztosítja. Az építés a támogatási szerződés megkötése után, jövőre indulhat.

A pálya kispályás focira, kézilabdára és kosárlabdára is alkalmas lesz. Mivel megfelel a sportági szakszövetségek szabványainak, így akár hivatalos versenyeket is lehet rendezni rajta. A fő funkciója azonban nem ez lesz, hanem értelemszerűen a tömegsport. A minta a Szilvásban nemrég átadott hasonló pálya, amelyet a sportközpont üzemeltet és az októberi átadás óta egyre többen használnak.

„Komló széttagolt településszerkezete következtében nagyok a távolságok városon belül. A körtvélyesiek a belvárosi és a szilvási sportparkoktól is messzire esnek, ezért választottuk ezúttal ezt a városrészt. Tervezzük további közösségi sportlétesítmények építését is: már előkészítés alatt van a pályázat egy hasonló műfüves pályára, ami Gesztenyésben épülhet meg – beszélt a jövőről Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 490 megtekintés

Videó: 47 973 791 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888000

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh