A legújabb találmány egy úszó hidrokinetikus turbina. A hidroelektrikus turbinák egyre kisebbek lesznek és a legszokatlanabb helyen felállíthatók. Ha valaki a nagy gátakra gondol, amelyek a folyót teljes szélességben befogják, az messze jár a Hydrovolts-tól, ettől az új hidrokinetikus turbinától, amelyet egy seattle-i cég tervezett és valósított meg.

A Hydrovolts-ot úgy tervezték meg, hogy öntöző csatornákban, víztisztítókban, árapasztókban lehessen alkalmazni.

A kis süllyeszthető szerkezetnek vízszintes rotációjú a tengelye és a víz áramlásával színben függőlegesen van beállítva. Ez lehetővé teszi a csatorna szélessége sokkal nagyobb részének érintését, mint a párhuzamosan beállított tengely. Az eredmény magasabb hatékonyság az áramlás jelentősebb befolyása nélkül.

A turbina helyzetét szabályozni lehet úgy,hogy alkalmazkodjon az áramlás sebességéhez és energiát generálhasson, mind a felszínen lebegve, mind teljesen lesüllyesztve.

Az US Bureau of Reclamation, amely az öntözőcsatornák sok ezer km hosszát ellenőrzi, a turbina egy prototípusát elhelyezte Washingtonban a Canale Roza-ban, amely része annak a rendszernek, amely a Yakima folyó vízével öntöz egy 136 ezer hektáros mezőgazdasági zónát.

A telepítés része a hivatal tervének, amelynek értelmében 500 csatornáját akarja alkalmassá tenni energia generálására, hogy csökkenjen a vízszivattyúzásra felhasznált fosszilis üzemanyag felhasználása.

Forrás: Aiolus News/Energiacentrum.com

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4609690

Jelenleg az oldalon

15
Online