A Múzeumok Éjszakája a pandémia utáni egyik első olyan országos rendezvénysorozat, amelyhez a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény idén is csatlakozik.

Az újranyitás első nagyszabású, országos kulturális eseményére, a Múzeumok Éjszakájára június 26-án, a nyári napfordulóhoz legközelebbi hétvégén kerül sor. Az országos programsorozat komlói programjaira várják a látogatókat a Komlói Helytörténeti és Természettudományi Gyűjteménybe.

Az intézmény három programot kínál a látogatóknak.

Eltévedt tárgyak - 2021. június 26. 18:00 – 22:00

Kakukktojás-kereső játék a múzeum kiállításaiban.

A program iránt érdeklődők egy olyan kvízjáték során barangolhatják be a múzeum kiállításait, melynek során különféle kakukktojásokat kell megtalálniuk a kiállítási tárgyak között. A sikeres teljesítőknek apró ajándékkal kedveskednek a rendezők.

Zárt ajtók mögött - 2021. június 26. 18:00 – 19:00

Vezetett túra a múzeum látogatók elől elzárt gyűjteményi és raktári helységeiben.

Szeretettel várják az érdeklődőket vezetett múzeumi túrára, melynek során a résztvevők meglátogathatják a múzeum látogatók elől elzárt részeit – kutatószoba, gyűjteményi szobák, raktárak –, s jobban megismerkedhetnek a gyűjteményi anyagok sokszínűségével és a múzeumi munka változatosságával.

Zseblámpás tárlatvezetés - 2021. június 26. 21:00 – 22:00

A rendhagyó tárlatvezetés résztvevői a sötétségbe boruló múzeum kiállításait zseblámpával járhatják be, miközben új perspektívából fedezhetik fel a jelentősebb műtárgyakat. Lehetőség szerint minden érdeklődő hozzon magával zseblámpát!

A programokon való részvétel ingyenes! A vírushelyzet miatt a programokon való részvétel feltétele a védettségi igazolvány bemutatása!

Bővebb információk: muzej.hu

Forrás: József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 217 megtekintés

Videó: 48 298 440 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920478

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh