A közelmúltban Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára komlói látogatása folyamán erősítette meg, hogy a hatósági árszabályozásnak köszönhetően, a küszöbön álló fűtési időszakban nem emelkednek a távhőárak.

Miközben a hőszolgáltatók és a fogyasztók felkészültek a téli üzemre, ezzel párhuzamosan országos szinten – így Komlón is – zajlanak az épületek energiakorszerűsítési munkálatai.

A fűtési szezon kezdetén Mayerhoff Attila, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. közelmúltban kinevezett igazgatója válaszolt kérdéseinkre.

- Mit jelent a fogyasztó számára, hogy a távhő árát hatósági árként szabályozzák a jövőben?

- A lakossági távhő- felhasználók részére vélhetően az ár nem fog változni ebben a fűtési szezonban. Így teljesülnek azok az ígéretek, melyek korábban hangzottak el, miszerint a fogyasztói terhek nem növekednek tovább ebben a fűtési ciklusban – kezdte a legfontosabbal a vezérigazgató.

- Mit jelent ez az erőmű szempontjából?

- Az fűtőerőmű támogatásban részesül az új rendszerben. Korábban a villamosenergia-oldali dotáció megszűnt, azt egy hőoldali támogatás váltott fel, amit a lakossági hőértékesítés után vehetünk igénybe.

- Hogyan készült fel a fűtőerőmű a fűtési szezonra?

- Kollégáim nagy erőket mozgósítottak, hogy a fűtési szezon kezdetére minden berendezés rendben legyen. Azt mondhatom, hogy zavartalanul zajlott a felkészülés. A lakossági állomány bekapcsolása már gyakorlatilag megtörtént, néhány ipari fogyasztó csatlakozása van folyamatban.

- Mekkora a kinnlevőségük, s hogyan kezelik azt?

- A kinnlevőség közel 500 millió forint, ez igen tetemes az árbevételünkhöz viszonyítva. Itt is kérünk mindenkit arra, hogy akinek lehetősége van a tartozása csökkentésére, az keresse fel az ügyfélszolgálati irodánkat. Részletfizetési megállapodásban, vagy bármilyen egyéb konstrukcióban nyitottak vagyunk, hogy ezt a kinnlevőséget valamilyen módon kezeljük, de ehhez szükséges az is, hogy a fogyasztók is partnerek legyenek. Ez egyrészt a mi gazdálkodásunkat is elősegíti, másrészt a fogyasztói kinnlevőségek sem halmozódnak fel.

- Mi fogyasztók élhetünk-e még a fűtéstámogatás intézményével?

- Az Államkincstáron keresztüli fűtéstámogatás megszűnt. Helyét egy önkormányzatnál igényelhető támogatás vette át. Innentől már az önkormányzat lesz az illetékes a különböző lakhatási-, és fűtési támogatásokban. Az erőmű ebben a kérdésben már nem illetékes.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3585038

Jelenleg az oldalon

121
Online