Csodás természeti környezetben adták át a műszakilag felszerelt, teljesen felújított lakásokat Szállásfalun. A katolikus pap által felszentelt épületben zömében Sportvölgyből kiköltöztetett lakók élhetnek ezentúl.

Kívül-belül megújult a szállásfalui két épület a Vak Bottyán utcában a lakhatási integráció keretein belül. A kor igényeinek megfelelő, hőszigetelt, felújított tetőszerkezetes társasházak egyikében közösségi teret is kialakítottak. Polics József polgármester a projekt ezen szakaszától tartott, mivel együttélésre alkalmatlan családok elhelyezését is meg kellett oldani. A Sportvölgyben található barakképületek ezután lebontásra kerülnek.

Városunkban 12 kamera vigyázza a közbiztonságot, a most felújított épületeknél további három térfigyelő kamera felszerelése történt meg. Remélhetőleg visszatartó ereje lesz ennek az intézkedésnek. A lakásokról felvételek készültek, az állagromlást az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri. A projekt tíz év utánkövetést ír elő, de jelen esetben hosszabb időn keresztül fogják figyelemmel kísérni a beköltöző családok életmódját. A polgármester örömmel számolt be a kártyás mérő készülékek felszereléséről, ezzel a pazarlás megszűnik.

A közösségi helyiség kialakítása elsősorban a gyerekek oktatását, nevelését, integrációját, felzárkóztatását célozza meg. Az önkormányzat karöltve a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal, a Szent Kinga Caritas Alapítvánnyal valamint a Cigány Önkormányzattal végzi az üzemeltetést. A házak közvetlen környezetében új játszóteret is kialakítottak.

A polgármester utalt rá, az emberek döntik el sorsukat, jövőjüket, reméli, az itt felcseperedő gyerekek már másként látják a világot.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 725 256 megtekintés

Videó: 48 934 891 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028826

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh