Komlón nem lesznek újabb bérlakások, erről határozott a képviselő-testület. Bár az önkormányzat ellenszolgáltatás nélkül juthatna közel száz ingatlanhoz, a város nemet mondott az eszközkezelő ajánlatára.

Komló közigazgatási területén egyre több hitelkárosult és fizetésképtelen család kerül nehéz helyzetbe. Az elmúlt időszakban majdnem száz lakás és családi ház tulajdonosa volt kénytelen megválni ingatlanjától.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. felvásárolta a lakásokat, amiket felajánlott az önkormányzatnak átvételre, működtetésre.

A képviselő-testület döntött. A lakásokat csak egyben lehetett volna átvenni. Legtöbbjükben a volt tulajdonosok most is benne laknak. A város így azt sem dönthetné el, kivel köt bérleti szerződést. Ráadásul a házak, lakások állapota is igen eltérő. Hosszú távon veszteséges lenne a fenntartásuk.

Az önkormányzat a már meglévő bérlakások bérbeadásának tapasztalatait is figyelembe véve úgy döntött, nem vállal újabb terheket, hiszen az összes tulajdonosi feladat a bérbeadóra hárul.

Tavaly a város pályázaton nyert pénzből több mint tíz ingatlant vásárolt. Ilyen lehetőségeket a jövőben is kihasználnak.

Azonban az egyre apadó lakásépítési alap jelenleg nem teszi lehetővé a mintegy száz ingatlan felújítását, fenntartását.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 865 205 megtekintés

Videó: 49 046 675 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7051342

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh