Minden évben kiegészül valamilyen újdonsággal a komlóiak évtizedek óta kedvelt szabadidő-központja, a KRESZ-park. Ezúttal a régi idők hangulatát is megidéző játszóteret avattak fel a Komlói Napok ünnepségsorozatának nyitányaként.

Komlóiak generációi nőttek fel a szilvási városrész KRESZ-parkjában játszva és elsajátítva a közlekedés alapvető szabályait. A park mára jelentősen átalakult, de továbbra is sokak kedvence, a környéken élők közösségi életének egyik centruma.

Néhány évvel ezelőtt az önkormányzat elkezdte több lépcsőben játszó- és edzőparkká alakítani a területet. Először „felnőtt játszótér” épült: tucatnyi kondigépet és erősítő eszközt kapott helyet, igazodva az egyre népszerűbbé váló szabadtéri sportolás igényeihez.

Idén nyáron pedig „valódi”, gyerekeknek szóló játszótér is épült. A Városgondnokság összesen 7 eszközt helyezett ki, elsősorban a 2-12 éves korosztály számára. Van közöttük a régi idők kisvasútjára emlékeztető mozdony, kisautó, csúszda és homokozó is. A gyerekekkel tartó kísérők kényelmét számos pad szolgálja, emellett 10 db nagyméretű, földlabdás fát is elültettek a szakemberek. A beruházás 2,5 millió forintos összköltségvetéshez 700-700 ezer forinttal járult hozzá a szilvási városrész két önkormányzati képviselője, a hiányzó pénzt pedig a Városgondnokság biztosította.

„A KRESZ-park valódi, mindenkinek szóló közösségi tér lett. Egyszerre lehet sportolni, játszani, kikapcsolódni minden korosztály számára, a kisgyerekektől a nyugdíjasokig. Nagyon sokan járnak ide gyerekekkel, unokákkal, és remélhetőleg még többen lesznek. Komló egy újabb aprósággal gyarapodott, ami hangulatosabbá és élhetőbbé teszi a várost. Élvezzük ezt felelősséggel és vigyázzunk rá” – monda el az átadás kapcsán Polics József polgármester.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 916 149 megtekintés

Videó: 49 080 645 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056900

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh