A HOTE - a Hosszúhetényi Turista Egyesület ezen a hétvégén indítja négy alkalomból álló túrasorozatát, mely a környék hegyeit célozza meg. A turista egyesület, melynek céljai közé tartozik túrák, kirándulások, kerékpáros rendezvények, vízitúrák szervezése, rendezése és lebonyolítása, mindenkit szeretettel vár ingyenes eseményein.

Február 19-én, vasárnap 9.00–17.00 óráig tart a Mecsek 600 (Hármashegy) túra, mely Hosszúhetényből a Hosszú Kávé kávéház elöl indul (Fő u. 162). Az egyesület szeretettel vár mindenkit a Mecsek 600-as túrasorozat első túráján. Ezeken a túrákon a Mecsek négy darab 600 m feletti csúcsait lehet meglátogatni. Azokat a túrázókat akik a túrasorozat mind a négy állomását teljesítik a végén oklevéllel és kitűzővel jutalmazzák.

Útvonal: Hosszúhetény - Köves tető - Hármas-hegy -  Papp- rét - Pusztabánya - Kisújbánya - Püspökszentlászló - Hosszúhetény. Kisújbányán mindenkit megvendégelnek zsíros kenyérrel és teával.

Táv: 19 km, fél táv Pusztabánya, a túra itt rövidíthető. Közepes nehézségű túra, ajánlott: 7-99 éves korig bárkinek, aki legalább átlagos edzettségű. Résztvételi díj: ingyenes.

Szükséges felszerelés: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik), és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák, az egész napos víz és élelmiszer mennyiség hordozására. Túravezető: Takács Ferenc (tel: 20/805-3405).

Forrás, fotók: Hosszúhetényi Turista Egyesület