Máris több száz, gyermeki szeretetről és kötődésről tanúskodó alkotás érkezett a tavaly ősszel meghirdetett Csodadoki rajzpályázatra, amelynek keretében a kis páciensek saját történeteiken keresztül a világ legcsodálatosabb gyermekorvosait mutatják be. A nemes versengés egyik legfőbb célja, hogy hazai gyermekorvosaink áldozatos tevékenységére, a hivatással és odaadó szeretettel végzett gyógyító munkára hívja fel a társadalom figyelmét.

Az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekek részvételével zajló pályázat nevezési időszaka két hét múlva, azaz 2017. február 28-án lezárul. A szervezők arra kérik a szülőket, pedagógusokat, valamint az óvodák és az iskolák vezetőit, hogy segítsék a rajzolni szerető gyermekek pályázati szereplését, sikerét. „Fontos, hogy az orvosoktól kapott jót, az emberséget és az odafigyelést már gyermekkorban megtanuljuk megköszönni, hisz csak így képzelhető el, hogy mindez felnőttként is mindennapjaink része marad. Ezért a pályázat egyik legfőbb célja, hogy a gyógyító hivatás megbecsülése és e hivatást választók őszinte, szívből jövő elismerése - a gyerekek igyekezetén keresztül - minél nagyobb nyilvánosságot és visszhangot kapjon” - nyilatkozta Morva Gábor pályázati programvezető.

Az idei közönségdíjakról a március 8-24. közötti időszakban internetes szavazás dönt majd. Az alkotásokat szakmai zsűri is értékeli, majd az egyes korcsoportokban dobogósokat, ill. nyertest hirdet.

A pályázat szakmai zsűrijében idén a következők vállaltak szerepet: Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, Dr. Abdulrahman Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, a Békés Megyei Központi Kórház főorvosa, Dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, Dr. Dolowschiák Annamária, házi gyermekorvos, Dr. Hauser Péter onkológus orvos, a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főorvosa, Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, Dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Borbás Emese, a Tábitha Gyermekhospice Ház gyógypedagógusa, Őri Gergely, a JátékNet webáruház ügyvezetője, Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

Bár a pályázati felhívás nem írja elő, a nevezést beküldő gyermekek gyakran mesélnek szeretett orvosaikról, kötődésükről. A kedves, olykor megható történetek igazi gyöngyszemek, amelyeket a zsűri a pályamunkák értékelése során örömmel olvas. S hogy e kis történetek írói se maradjanak elismerés nélkül, a zsűri a legszebbeket, a legkifejezőbbeket idén külön is díjazni fogja.   

A pályázat pontos feltételeiről a pályázat weboldalán, illetve Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 099 782 megtekintés

Videó: 48 324 915 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6924016

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh