A szerzetesség témáját körbejáró előadásokkal, tárlatvezetéssel és kirándulással kapcsolódik a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken és szombaton a Régészet napja országos rendezvénysorozathoz.

A múzeum MTI-nek eljuttatott tájékoztatója szerint péntek délelőtt Nagy Levente a késő antik szerzetesség kezdeteiről, Fedeles Tamás pedig a középkori dél-dunántúli barátokról tart előadást a Pécsi Egyházmegye Magtár Látogatóközpontjában a baranyai megyeszékhelyen.

Mint közölték, a budapesti Szépművészeti Múzeum legjelentősebb egyiptomi tárgyaiból a  pécsi Csontváry Múzeumban nyílt időszaki kiállításon szombaton 10 órától Tillai Gábor történész tart tárlatvezetést. Ugyancsak aznap délelőtt indul túra a mecseki Jakab-hegyre Gábor Olivér régész vezetésével: a résztvevők délelőtt 10 órakor találkoznak az Égervölgyi-tónál - ismertették. A Jakab-hegyen épült pálos kolostor történetéről és a szerzetesrendről Kárpáti Gábor régész mesél a kirándulás résztvevőinek.

Az írásos összegzés kitért rá, hogy a régészet napi programokat a JPM a Pécsi Egyházmegyével és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen bonyolítja.

Forrás: MTI

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3758457

Jelenleg az oldalon

10
Online