Csaknem harminc országból több mint száz hallgató érkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvoskara által szervezett, ma kezdődött 18. nyári egyetemre - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A magyar nyelv és kultúra nyári egyeteme elnevezésű négyhetes programra idén a többi között Brazíliából, Bulgáriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, az Egyesült Államokból, Egyiptomból, Thaiföldről, Japánból, Dél-Koreából, Romániából, Oroszországból, Szlovákiából, Svájcból, Olaszországból és Lengyelországból is érkeztek hallgatók - írták.

Tananyagként a PTE-n megjelenő - Szita Szilvia és Pelcz Katalin által jegyzett - MagyarOK tankönyvcsaládot használják, amelynek különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amelyek a tanulók kultúrájának bemutatását is lehetővé teszik - ismertették.

A résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken át és kirándulásokon is felfedezhetik Pécset és környékét. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam szóbeli és írásbeli vizsgával zárul.

Forrás: MTI

Fotók: PTE

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4844950

Jelenleg az oldalon

6
Online