A város második kerítéssel körbevett kutyafuttatója nyílik meg hamarosan Komló kökönyösi városrészében. A szakiskola melletti területet ingyenesen használhatják majd a városlakók.

A városgondnokság emberei jelenleg is azon dolgoznak, hogy november végén a kutyatulajdonosok használatba vehessék Komló második elkerített kutyafuttatóját. A kökönyösi városrészben kijelölt területen a kutyatulajdonosok szabadon, póráz és szájkosár nélkül sétáltathatják az állataikat. Így elkerülhetőek lesznek a konfliktusok az ebek és gazdáik, valamint a környéken közlekedők között.

A megfelelő helyszín csak hosszas előkészítést és a környéken élőkkel való egyeztetést követően sikerült kiválasztani: így esett a választás a kökönyösi szakiskola melletti, mintegy 500 négyzetméteres földdarabra. „Az új kutyafuttatót az iskolai diákjai rendezik be: ők tervezik meg és gyártják le a kihelyezendő padokat, játékokat” – mondta el Molnár Zoltánné helyi önkormányzati képviselő.

Az első elkerített futtató az Arborétumban valósult meg, ahol most a kerítés mellett zöldesítettek fagyallal.

„Nagyon sokan tartanak kutyát Komlón annak ellenére, hogy a városiak többsége társasházban él. Nekik a futtató akár a napi szinten használt találkozási pont is lehet.
Az önkormányzat gondoskodni fog a fenntartásról és a karbantartásról, emellett tervezünk egy következő hasonló létesítményt is, méghozzá a város másik felére, Szilvásba” – beszélt a jövőről Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 087 998 megtekintés

Videó: 48 317 464 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923226

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh